Formaatin on kehittänyt ruotsalainen Strix-yhtiö ja se on nähty jo yli 40 maassa.

Sarjaan valitaan 12 kilpailijaa, jotka joutuvat elämään maatilalla 1800-luvun talonpoikien tapaan, ilman sähköä, juoksevaa vettä tai mitään modernin maatalouden laitteita ja koneita. He viljelevät ruokansa, hoitavat eläimiä, kalastavat ja tekevät kaiken 1800-luvun työkaluilla ja tapaan.

Kilpailijat saavat apua Farmarilta, joka piipahtelee tilalla antamassa neuvojaan vaikkapa lampaan keritsemiseen. Viikoittain kilpaillaan erilaisissa haasteissa ja joka viikko yksi kilpailija putoaa. Voittajaksi selviytynyt lähtee maatilalta 30.000 euroa rikkaampana.

– Olemme kovasti innostuneita siitä, että saimme tämän kansainvälisesti erittäin menestyneen formaatin Suomeen. Kova kilpailu, kiinnostavat tehtävät ja ihmisten väliset suhteet alkeellisessa   maatilaympäristössä ovat olleet sarjan menestyksen tae kaikissa maissa, kertoo Nelosen kanavapäällikkö Elina Piepponen.

Farmille kilpailijoiksi etsitään kaikenikäisiä, kiinnostavia suomalaisia, jotka uskovat pystyvänsä selviämään 1800-luvun oloissa. Farmi kuvataan ensi kesänä ja kilpailijoiden haku alkaa nyt.

Sarjan tuottaa Neloselle Zodiak.

www.nelonen.fi/farmi